Genrep för U23 inför seriepremiären den 25/4. Ett soligt Hamre IP, +17 C i skuggan och varmt på konstgräset.
Vi hade ett starkt lag med flera A-lagsspelare inklusive nyförvärvet Sabir från Linköping samt Dmiitri, inlånad från FC Idol.
Även tränare Kevin gick in som spelare i denna match.
Det visade sig dessutom att Rytterne bara fick ihop 11 spelare p g a folk var bortresta så vi lånade ut Shaho, Samsom och Olle (assisterande U23-tränare) till dem.
Tyvärr så skadade sig vår målvakt Ali på uppvärmningen när han vred till knät. Otur för han skulle gjort sin första U23-match för klubben. Så Jocke N som skulle ha spelat ute fick hoppa in i kassen.

Vi fick en smakstart på matchen med mål efter bara 30 sekunder. Det var Sabir som slog en perfekt djupledsboll till Dmitri som petade bollen förbi målvakten in i mål från ganska dålig vinkel.
Första 20 minuterna skapade vi en del lägen att utöka ledningen men vårt passningsspel var slarvigt och vi bjöd också Rytterne på målchanser genom att spela med för hög risk i försvaret, svåra passningar som inte gick till rätt adress.
Förutom ett ribbskott av Eddie skapade vi inte så mycket mer i första halvlek. Istället kvitterade Rytterne efter att Anas passade bollen till en motståndare som drev fram och pangade upp bollen i högra krysset utan chans för Jocke.

Händelser 1:a halvlek
30" 1-0 Oden genom Dmitri (assist Sabir)
7' Hårt skott av Dmitri som målvakten lyckas styra till hörna
7' Bra hörna av Kevin som Sabir nickar över ribban
9' Rytterne bryter ett slarvigt uppspel och tar sig fram till skott, bra träff men Jocke är välplacerad och räddar
19' Dmitri lägger en djupledspassning till Leo som springer ifrån försvararna men lägger bollen utanför bortre stolpen
23' Hörna av Dmitiri som Calvin möter direkt på volley, bra träff med vänstern men bollen smiter någon meter utanför vänstra stolpen
34' Felipe skjuter ett skott som målvakten tappar och den är på väg in över mållinjen men han lyckas rädda mål med en cykelspark!
37' Zain spelar in till Eddie som dunkar bollen i ribban och ut, Saif skjuter på returen men får felträff så bollen går långt utanför målet
39' Bra kombinationsspel på högerkanten som avslutas med att Rich skjuter tätt utanför
43' 1-1 Rytterne

Marcus betonade vikten av att vi spelade enklare med färre tillslag innan vi släpper bollen. Dessutom gjorde vi två byten i paus, Joel kom in som mittback istället för Anas och Benjamin kom in istället för Calvin, dock tog han högerkanten och Saif flyttade in centralt.
Återigen fick vi en drömstart på halvleken efter en kort hörnvariant som Eddie dunkade in på volley.
I 10:e minuten utökade vi ledningen till 3-1 när Felipe satte ett välriktat skott med vänstern i vänstra hörnet.
Men kort därefter bjöd vi in rytterne i matchen igen då Saif slog en bakåtpassning till en Rytterne-spelare som då kom fri med Jocke och rundade honom och enkelt satte 3-2.
Men andra halvan av halvleken var vår. Vi hade allt bättre passningsspel vilket också belönades med fyra mål på 17 minuter. Glädjande nog så gjorde Eddie hat trick vilket var bra för hans självförtroende! Men matchens mål stod Kevin för då han drog en frispark från 17 meter rätt upp i högre krysset!
Slutresultat 7-2 efter en betydligt bättre andra halvlek.
Händelser 2:a halvlek
45"47 2-1 Eddie (assist Kevin) variant på kort hörna
50' Gult kort på Olle i Rytterne efter stämpling på Jocke
52' Kontring av Rytterne som avslutades med att Samsom skjuter utanför
55' 3-1 Oden genom Felipe (assist Dmitri)
56' Gult kort på Dmitri i Oden för fasthållning
58' 3-2 Rytterne
61' Felipe skjuter ett stenhårt skott som målvakten räddar, Kevin tar hand om returen och dribblar bort två spelare men sedan väljer han att hålla bollen för länge istället för att skjuta en tåpaj
62' Gult kort på Joel för hårt spel
67' 4-2 Oden genom Eddie (assist Dmitri). Läcker klackspark av en felvänd Calvin till Dmitri som i sin tur slår ett stenhårt markinläägg som Eddie lätta kan trycka in i mål!
68' Calvin lägger en djupledsboll till Eddie som skjuter men denna gång tar bollen på en utespelare och dämpas så att målvakten kan rädda enkelt
69' Fint väggspel på vänsterkanten genom Anas och Zain som leder fram till en hörna
70' Hörnan nickas av Sabir i ribban och över!
71' Gult kort på nr 10 i Rytterne för hårt spel
72' 5-2 Oden genom Zain (assist Eddie). Eddie har bra läge men spelar osjälviskt bollen i sidled till Zain som placerar den i högra hörnet precis innanför stolpen! Tillika Zains första mål i Oden - grattis!
74' Anas spelar fram Benjamin som får på en bra träff på skottet men målvakten gör också en bra räddning till hörna
75' Rytterne nickar bort hörnan men Dmitri matar in ett nytt inlägg mot bortre där Sabir osjälviskt lägger bollen snett bakåt till Zain som i princip har öppet mål men lägger bollen över ribban från målgårdslinjen!
76' 6-2 Oden genom Eddie (assist Zain). Zain revanscherar sig genom att spela fram Eddie som dribblar förbi fyra försvarare innan han placerar bollen i mål! Därmed fullbordade Eddie sitt hat trick!
80' Felipe spelar fram Saif som kommer fri med målvakten men skjuter rakt på honom, dock en bra fotparad
83' Eddie tempoväxlar och driver förbi backlinjen men rivs omkull någon meter utanför straffområdet och spelaren tilldelas ett gult kort.
84' 7-2 Oden genom Kevin på frispark direkt i mål. Oerhört snyggt mål av Kevin som drar till med vänstern och lyckas få ner bollen under ribban och den sitter i princip i högre krysset!
85' Bra fart på Rytternes mittback som driver bollen från halva plan och tar sig fram till skott, har otur när bollen träffar insidan av stolpen och studsar ut bakom Jocke till annan spelare som bara ska skjuta returen i mål men Jocke slänger sig och tippar bollen i ribba och ut till hörna!
85' Gult kort på nr 5 i Rytterne som protesterar våldsamt eftersom han ansåg att bollen var innanför mållinjen och tog i hjulet som används för att förflytta målet.
89' Gult kort på nr 7 i Rytterne p g a fasthållning
90' Bra frispark igen av Kevin som touchar på en försvarare och går ut till hörna

Till slut en bra insats av laget när vi höjde bolltempot och flera spelare som var undermåliga i första halvlek tog till sig av kritiken och höjde sig rejält, t ex Rich, Eddie och Felipe.
Jättebra insats av nya spelaren Sabir som vi kommer att ha stor nytta av i serien.
Till matchens lirare utnämner jag Eddie som ju gjorde hat trick och vi hoppas nu att målproduktionen kommer igång på allvar!